972 13 60 57
Informació: 972 13 60 57
Reserves: 932 041 041
Escola d'Esquí "Alta Vall del Ter": 619 205 565
Escola d'Esquí "Guies Nord Sud": 636 121 505

ca

Activitats 

Senderisme familiar entorn de Vallter 2000

 • Descobreix les rutes de senderisme que ofereix l’entorn de Vallter 2000

  L’estiu a la muntanya presenta l’escenari perfecte per practicar el senderisme en família. I en el cas de Vallter 2000, la zona no podria ser més idònia per a dur a terme aquesta activitat, ja que compta amb rutes i nivells de dificultat per a tothom.

   

  L’estació de Vallter 2000 es troba en el cercle d’origen glacial de Morens – Ull de Ter, una situació que permet gaudir de paisatges tan únics i excepcionals al Pirineu com és la Badia de Roses de la Costa Brava.

   

  Recomanem que porteu calçat i roba adequades per activitats a muntanya i que tingueu en compte que estem a alta muntanya. Els canvis de temps poden ocórrer en un espai de temps molt curt, consulteu prèviament les condicions meteorològiques. És responsabilitat de tots conèixer els imprevistos que poden sorgir durant la nostra excursió. 

   

  Les rutes de senderisme que es poden fer a l'entorn de Vallter 2000 són aptes per a adults i nens, amb una dificultat baixa-mitja. L’estació proporciona un mapa amb itineraris marcats, grau de dificultat i temps aproximat.

 • Mapes de rutes de senderisme familiar

 • Sortida des de la cota 2535 del telecadira Jordi Pujol

  Per a més informació, podeu consultar els horaris d'estiu de l'estació de Vallter 2000.

  • Mirador de la Costa Brava i baixada per Pista de l’Estadi (2535m)

   Mirador de la Costa Brava i baixada per Pista de l’Estadi (2535m)

    

   Desnivell: 335m                                               Dificultat: baixa

   Longitud: 1950m                                             Temps aprox.: 50 min

    

   Arribada amb telecadira a la cota 2535m a davant de la Cafeteria Les Marmotes, trobem el mirador de la Costa Brava. Baixada per la pista que serpenteja per sota el telecadira i passant per el costat del llac artificial que queda al costat esquerra de la pista fins a arribar a la base de l’estació.

  • Naixement del Ter i baixada per Pista Bac-Barquins

   Naixement del Ter i baixada per Pista Bac-Barquins

   Desnivell: 335m                                               Dificultat: baixa

   Longitud: 1900m                                             Temps aprox.: 50 min

    

   Arribada amb telecadira a la cota 2535m. Seguint recte a l’arribada del telecadira, trobem un camí planer que ens portarà al naixement del riu Ter caminant uns 150m. Des d’aquí podem continuar baixant per la pista que ens portarà a les runes de l’antic Xalet per continuar per la pista que baixa paral·lela al remuntador fins a la base de l’estació

  • Naixement del Ter i baixada per Pista del Xalet d’ull de Ter

   Naixement del Ter i baixada per Pista del Xalet d’ull de Ter

   Desnivell: 535m                                               Dificultat: baixa

   Longitud: 2500m                                             Temps aprox.: 1’15h

    

   Arribada amb telecadira a la cota 2535m. Seguint recte a l’arribada del telecadira, trobem un camí planer que ens portarà al naixement del riu Ter caminant uns 150m. Des d’aquí podem continuar baixant per la pista que ens portarà a les runes de l’antic Xalet per continuar per la pista que baixa en direcció al Xalet d ’Ulldeter seguint per la base del Gra de Fajol la ruta del GR-11.

  • Coll de la Marrana i Bastiments (2874M)

   Coll de la Marrana i Bastiments (2874M)

   Desnivell: 340m                                               Dificultat: mitja

   Longitud: 1650m                                        Temps aprox.: pujada 1’30 h

    

   Un cop a l’arribada del telecadira, ens dirigim cap al naixement del riu ter. Tot seguint el GR11 que ens acompanyarà fins al Coll de la Marrana. Un cop allà girem a la dreta i comencem a pujar el Bastiments sense seguir cap camí en particular ja que no hi ha cap senda marcada, fins arribar a un punt on la pujada ja es mes forta. Seguim fins arribar a la primera creu, i en direcció oest arribem al cim de Bastiments. Des del pic divisem l’estany de Bacivers i els estanys de Coma mitjana i si mirem en direcció oest, observem el pic del Freser i el Pic de l’infern.

  • Coll de la Marrana i Gra de Fajol (2708M)

   Coll de la Marrana i Gra de Fajol (2708M)

   Desnivell: 175m                                               Dificultat: mitja

   Longitud:  2300m                                       Temps aprox.: pujada 1’30 h

    

   Un cop a l’arribada del telecadira, ens dirigim cap al naixement del riu ter tot seguit el GR11 que ens acompanyarà fins al coll de la marrana. Un cop allà girem cap a l’esquerra (direcció sud) i seguim el corriol que ens portarà fins al gra de fajol gran. Fent l’ascensió tindrem una molt bona vista sobre la coma de l’orri i el Puig de Pastuira. Un cop a Dalt, la vista del Bastiments i la zona de Vallter es espectacular. En direcció est, s’observa el Gra de Fajol petit, que es accessible tot seguint la carena.

 • Amb sortida a la base de l'estació (pàrking cota 2100)

  • Portella de Mantet (2400m)

   Portella de Mantet (2400m)

   Desnivell: 248m               Dificultat: baixa

   Longitud: 2000m                             Durada: 1’30h aprox.    

    

   Sortirem des de la cafeteria de l’estació per dirigir-nos en direcció NE cap al pla de la portella. Quan arribem al Pla de la Portella seguim en direcció NE fins a trobar el torrent o Clot de la Portella que agafem i per dins sense pèrdua ens portarà fins a la Portella de Mantet a la cota 2411m just a la frontera interestatal, comarca del Conflent de la Catalunya Nord. Si mirem en direcció E podrem veure l’emblemàtic pic del Canigó.

  • Volta al Pic de la Dona (2704m)

   Volta al Pic de la Dona (2704m)

   Longitud: 7’5km                                              Dificultat: mitja-alta

   Durada: 2’30h                                                  Desnivell: 575m

    

   Itinerari circular per l’entorn el circ de Morens presidit pel pic de la dona. La ruta s’enfila a la Portella de Mantet, pas natural cap el Conflent i careneja fins a fer el pic de la dona i cim bessó del pic de Bacivers. El retorn es realitza per l’ample coll de la geganta baixant fins el fons del circ de Morens, actualment son les pistes d’esqui de Vallter 2000. Durant el recorregut es molt fàcil veure isards, voltors i marmotes entre d’altres de la fauna d’alta Muntanya.

 • Punts d'interès

  • L'esperó muntanyenc (delphinium montanum)

   L'esperó muntanyenc (delphinium montanum)

   És una planta endèmica de Catalunya que està catalogada com a amenaçada. La població coneguda d’aquesta espècie al Ripollès es troba a la riera de Morens (Vallter).

  • Tora blava (Aconitum napellus)

   Tora blava (Aconitum napellus)

   Es considera la planta més tòxica d’Europa i la podem trobar als Pirineus en abundància. Una planta molt maca però molt perillosa. Mireu-la però no la toqueu!!

  • Antic Xalet d’ull de Ter

   Antic Xalet d’ull de Ter

   Obert el 25 de juliol de 1909 essent el que es considera el primer refugi de muntanya d’Espanya. D’ estil noucentista, dinamitat pels franquistes durant la guerra civil per tal que no s'hi aixopluguessin els maquis.

  • Circ de Morens

   Circ de Morens

   Està emmarcat pel pic de la Dona a l'est (2.704 m), el pic de Bastiments (2.881 m) al nord, i el Gra de Fajol  al sud-oest. Aquests estan separats pel coll de la Marrana (que separa el Gra de Fajol Alt del Pic de Bastiments), que dóna accés a la vall del Freser.

  • La Ruta del Ter

   La Ruta del Ter

   És una ruta a peu o en bicicleta  creada pel Consorci del Ter que uneix els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que ressegueix el curs del riu Ter i que travessa cinc comarques de Catalunya.

  • Pujada ciclista al port de muntanya Setcases – Vallter

   Pujada ciclista al port de muntanya Setcases – Vallter

   Es tracta d'una gran ascensió digne de qualsevol volta ciclista amb senyalització vertical al llarg de tota la pujada. Distancia: 12,2km Pendent mitjana: 7,4% Rampes prop del 15

  • Mirador-Balcó de la Costa Brava

   Mirador-Balcó de la Costa Brava

   Permet contemplar en dies de bona visibilitat una panoràmica única i excepcional de la franja de costa i de la badia de Roses (Costa Brava)

Altres webs de FGC
Reservar a Vallter 2000
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i el correu electrònic per consultar la seva reserva i poder cancel·lar-la o modificar-la.