972 13 60 57
Informació: 972 13 60 57
Reserves: 932 041 041
Escola d'Esquí "Alta Vall del Ter": 619 205 565
Escola d'Esquí "Guies Nord Sud": 636 121 505

ca

 

Notícies

El Repte Ciclista “Pujada a Vallter 2000” finalitza amb un èxit de participació i grans temps registrats

Data de la notícia: 04-10-2019
Compartir aquest esdeveniment

El ciclista de Sallent, David Gómez Cazorla i la danesa Fie Osterby marquen els millors temps de l’estiu al port de muntanya de Vallter 2000 en uns mesos amb gran afluencia de ciclistes a l’estació gironina.

Després de 3 mesos de concurs en els que més de 1000 ciclistes han completat el repte ciclista de la pujada a Vallter, amb l’arribada de la tardor es dóna per finalitzat el concurs/repte en aquesta popular ruta ciclista de la que consten més de 5.000 registres de temps en l’històric.

 

Els reis absoluts de la muntanya són encara en Romain Bardet, ciclista professional francès, qui va marcar el millor temps l’estiu del 2014 quan només tenir 23 anys amb una meteórica pujada dels 12km de recorregut i prop de 900 metres de desnivell positiu en 34:57. En categoría fèmines és la Barcelonina atleta de l’equip femení UCI de Massi-Tactic, Noemí Ferré, qui ostenta el QOM (queen of mountain) del segment amb un temps de 46:42 enregistrat el passat estiu de 2018.

 

El Repte Ciclista “Pujada a Vallter 2000” premiava, gràcies a la col·laboració de la marca gironina especialitzada en roba técnica de ciclisme TACTIC, el ja cèlebre Vallter Foodtruck i l'Hostal La Cabanya de Setcases, els millors temps d’aquests mesos d’estiu 2019 (juliol – setembre) i després de tres mesos en que s’ha observat un important augment d’afluència de ciclistes al port de Vallter 2000 els resultats són els següents:

 

HOMES

- Juliol: Magnus Ditlev (DAN)

- Agost: David Gómez Cazorla

- Setembre: David Ross (UK)

 

DONES

- Juliol: Eva Martin Olivet

- Agost:Fie Osterby (DAN)

 

Els millors temps absoluts varen ser els de David Gómez Cazorla, 9è classificat absolut de l’històric del segment amb 36:42 (a tan sols 1:45 del rècord de Bardet) amb una potencia desenvolupada mitjana de 330watts. En fèmines, la danesa de 27 anys Fie Osterby va fer el segon millor temps absolut del segment amb 47:36 i es va quedar a tan sols 54” del rècord de la catalana Noemí.

 

També es premiava via sorteig entre totes les participacions a qui deixés testimoni de la seva arribada a dalt de Vallter 2000 tot publicant fotografia a la xarxa social Instagam amb l’etiqueta  #jotambehearribataVallter2000. Més de 200 publicacions evidencien l’orgull que senten els ciclistes al finalitzar el repte; però de tots els participants el premiat ha estat en Jordi Fernandez @jordifdezg, qui s’endurà un passi vip doble per veure en primera fila l’arribada de la tercera etapa de la 100ª Volta a Catalunya que es celebrarà la darrera setmana de març de 2020.

 

Ja fora de l’àmbit competitiu, el públic visitant ha pogut gaudir de la nova tematització del tram final de la pujada a Vallter així com d’obsequis especials gentilesa de l’estació tals com un diari vintage per protegir-se del fred durant el descens de tornada a Setcases i una funda antihumitat pel mòbil. A banda d’aixó, restaurant – cafetería, foodtruck, el telecadira i una talaia incomparable al bell mig de la natura i en territorio del Parc Natural de les Capçaleres del Ter – Freser completaven una experiencia ciclista d’allò més gratificant.

 

També destacar les pujades populars organitzades per Nord Sud i On i va i d’altres vinguts de tot el territori català i inclús estranger que atrets per la singularitat de la pujada i un trànsit molt tranquil han fet trobades amb força participants per coronar el port gironí al llarg de tot l’estiu.

 

Amb tot, i després de la gran acollida del públic, el Repte Ciclista a Vallter 2000 es tornarà a celebrar el proper estiu 2020 amb novetats que aviat desvetllarem

El Repte Ciclista “Pujada a Vallter 2000” finalitza amb un èxit de participació i grans temps registrats
Altres webs de FGC
Reservar a Vallter 2000
Top
x
Les meves reserves
Introdueixi el número de localitzador i el correu electrònic per consultar la seva reserva i poder cancel·lar-la o modificar-la.